MERRELLMERRELLMERRELL

Tehnologija Merrell

Tehnologija MERRELL pohodne obutve in obutve za prosti čas – izberite vrhunsko kakovost!
Merrell pohodni čevlji in večnamenski športni čevlji vam prinašajo udobje, ki je rezultat inovativne tehnologije!

Merrell je ameriška blagovna znamka z dolgoletno tradicijo v pohodniški obutvi. Po prodaji je vodilni proizvajalec tehničnih pohodnih čevljev, večnamenskih športnih čevljev in športnih sandal na svetu.

 << Nazaj

Tehnične karakteristike MERRELL:

Kopito je vitalni center.
Skozi večletni razvoj je Merrell razvil kopito, ki je specifično, ne le posebej za moške in ženske uporabnike ampak tudi za različne aktivnosti v naravi.
Glavne tehnične karakteristike Merrell kopita pohodniške obutve so:

  • odličen oprijem v peti, ki preprečuje drsenje stopala in s tem nastanek žuljev
  • oprijem narta, ki preprečuje drsenje noge naprej
  • dovolj prostora za prstni del

Moška in ženska kopita

Oblika ženskega kopita je popolnoma prilagojena obliki ženskega stopala, pri razvoju je Merrell upošteval naslednja dejstva:
merrell tehnologija

  • žensko stopalo je ožje od moškega
  • ženske imajo daljše prste
  • ženske imajo višji nart
  • ženske mečne mišice so daljše (proti peti)
Kopita za različne vrste aktivnosti v naravi:

Hiking skupina
Dober oprijem predvsem v petnem in nartnem delu, ki preprečuje drsenje stopala naprej in omogoča dovolj prostora v prstnem delu.
45° večnamenski čevlji (sprehodi, tek v naravi, gorsko kolesarjenje).
Karakteristike tekaškega športnega čevlja
Potovalni čevlji
Poudarek na udobju, odličen oprijem v peti, prostorni v prstih
Športni sandali
Udobje in oprijem stopala
Retro – Sprint
Udobje s karakteristikami lahkega tekaškega copata

Merrell FLEX tehnologija podplatov

Vmesni podplat je vbrizgan v podplat. Glede na namembnost čevljev imamo sedem različnih trdnostnih stopenj: 2, 3, 4, 6, 7, 8 in 10, od najbolj trdega podplata, ki je namenjen alpinističnim čevljem, do mehkejšega, namenjenega potovalnim čevljem.

Merrell Air Cushion = Merrell sistem blažitve
V petnem delu imajo Merrell čevlji sistem zračne blazine (blažilec), ki štirikratno zmanjša obremenitev – pritisk na peto. Ta sistem omogoča tudi stransko stabilnost podplata.

45° – To je oblika podplata, pri katerem je sprednji del dvignjen za 45°, kar omogoča boljšo okretnost čevlja.
EVA – etilen vanidil acetat-vmesni podplat, ki ima vlogo blažitve in opore.
Vibram Podplat – Skupaj z Vibram-om je Merrell razvil poseben podplat, ki je zelo trpežen in preprečuje drsenje čevlja. Vbrizgana fleksibilna plošča v sprednjem delu podplata športnih sandal, ki skrbi za stabilnost.
Pivot-Post – gibljiv nartni trak (omogoča boljšo gibljivost oziroma oprijem sandal)
Q-form – tehnologija, ki nevtralizira hojo »na X«, ki je tipična za hojo večine žensk. Vmesni podplat je v zadnjem notranjem in sprednjem zunanjem delu trši, za stabilnost, obenem pa je sprednjemu (srednjemu) zunanjemu delu dodan mehkejši material, za blaženje pritiska.

MICROBAN – proti bakterijsko zaščiten podplat pri vodnih sandalih (preprečuje razvoj bakterij in zmanjšuje neprijeten vonj pri znojenju)

AEGIS – proti bakterijska zaščita vseh delov (vložki, notranja podlaga) čevlja, ki pridejo v stik z nogo oz. nogavicami.

ORTHOLITE – vložki so narejeni iz polivretana, imajo odlično blaženje in udobje in po 1 letu uporabe še vedno 95% blaženje (EVA samo 30 %)

Tehnologija »STOP&GO« zagotavlja večjo zračnost in hkrati omogoča vašim stopalom, da ostanejo suhi in topli.

UDOBJE OBLIKE Q-FORM®

Dejstvo je, da se ženske anatomsko in biomehanično razlikujejo od moških. Na žalost pa te razlike vse prepogosto niso upoštevane. Na podlagi sodelovanja z družbo Sport Biomechanics, Inc., vodilno organizacijo na področju športne medicine, smo več let namenili študiju tega, kako te razlike povzročajo občutek neudobja in v nekaterih primerih poškodbe pri ženskah, ki nosijo “moške” čevlje. Tako smo na specifičen način zasnovali srednji del podplata pri naših ženskih čevljih, da bi zagotovili ustrezno podporo, udobje in izboljšano lego noge, ki je pri ženskih čevljih potrebna za omogočanje bolj uravnoteženega, naravnega načina hoje, ki zagotavlja dolgotrajen prijeten občutek udobja in zmanjšuje obrabo čevlja.

 TEHNOLOGIJA SPRING MOTION

Tako pri običajni hoji kakor tudi pri daljših pohodih z nahrbtnikom po najrazličnejših poteh, čevlji, izdelani v skladu z našo novo tehnologijo Spring Motion preprečujejo občutek utrujenosti in bolečih nog, ki ga povzročajo nenehni udarci in pomanjkanje opore, ki sčasoma lahko povzročijo tudi poškodbe. Z uporabo lažjih in trpežnejših poliuretanov smo izdelali udobne in trpežne podplate z gibljivim ozkim osrednjim delom v njegovi srednji plasti, ki poskrbi za nenehno blaženje udarcev, oporo in prijetno mehak občutek pri hoji.

 SREDNJI DEL PODPLATA Z ZRAČNO BLAZINO

Naš patentirani srednji del podplata predstavlja najboljše od tega, kar nam mora nuditi dober čevelj — mehko oblazinjenje, ki ga potrebujete za celodnevni občutek udobja in oporo, ki vam jo čevelj mora dajati, ko stopate po najrazličnejših terenih. Srednji del podplata je zasnovan tako, da pri vsakem koraku zagotavlja njegovo stiskanje, ki je potrebno za absorpcijo štirikratne teže telesa in ima izrazito oblikovan petni del, ki ohranja stopalo na pravem mestu in s tem zagotavlja njegovo večjo stabilnost.

TEHNOLOGIJA PROŽNEGA SISTEMA NOTRANJEGA PODPLATA/VLOŽKA

Čeprav je notranji podplat vašega čevlja skoraj neviden, le še nekaj delov čevlja pomembneje vpliva na to, kako se čevelj obnese pri nošenju. Notranje podplate/vložke naših čevljev oblikujemo v skladu z namenom njihove uporabe — trdnejši podplati zagotavljajo stabilnost, ki jo potrebujete, ko obremenjeni s težkim nahrbtnikom hodite po kamnitih, neravnih tleh, medtem ko lažji, prožnejši notranji podplati/vložki ugodno vplivajo na vaš lahkoten in živahen korak pri hitri hoji. Z uporabo različnih materialov in oblik— kot so na primer iz jekla izdelani ozki sprednji deli podplata različnih dolžin in debelin ter koničasto oblikovani vbrizgani vstavki iz najlona — lahko natančno prilagajamo prožnost vsakega posameznega notranjega podplata/vložka, tako da popolnoma ustreza predvidenemu namenu rabe čevlja. Da se boste lažje odločili, naj vam pri nakupu vsakih čevljev kot vodilo pri izbiri služi indeks prožnosti Merrell, ki je naveden pri vsakem posameznem modelu čevljev.

 

OUTVENTURE – Avantura na prostem – SRCE in DUŠA MERRELLA